Ja je uwielbiam, bo można nadziać na patyczki wszystko co lubimy. U mnie jest to przeważnie kurczak i warzywa, ale szynka wieprzowa, boczek i inne przysmaki będą świetnie smakowały. Można sobie poszaleć.
60 min
Składniki:
* filet z kurczaka
* cukinia
* pieczarki
* cebula czerwona
* cebula żółta
* papryka czerwona
* 2 łyżki przyprawy do szaszłyków
* 3 łyżki oliwy z oliwek
Szaszłyki idealne na grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kurczaka pokroić w większą kostkę, przyprawić, dodać oliwę i odstawić na godzinę. Warzywa pokroić na mniej więcej równe kawałki. Patyczki do szaszłyków namoczyć i na przemian nadziewać wszystkie składniki. Piec na grillu, najlepiej na aluminiowych tackach bądź folii aż do miękkości mięsa. Podawać z sosem tzatziki.
Komentarze