Szaszłyki z łososia otulone cukinią

4.5 (189 ocen)

Zdobywca nagrody

Kołderka z cukini sprawia że rybka jest w środku mięciutka i pyszna :)

Składniki:

  • 350g łosoś norweski-świeży
    16 pasków cukini (u mnie była o średnicy 3,5 cm)
    plaster cytryny o grubości 1,5cm
    1 łyżka olej/oliwa (jak kto woli)
    sól morska,pieprz kolorowy wg.uznania
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Szaszłyki z łososia otulone cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szaszłyki rybne otulone cukinią 1. Z łososia usuwamy skórę za pomocą ostrego noża.Następnie kroimy go w słupki (1cmx3,5cm)tak zeby wyszło 16 kawałków i wkładamy do miski.Dodajemy sól,pieprz,olej i sok z cytryny,delikatnie mieszamy
  • Szaszłyki rybne otulone cukinią 2. Z umytej cukini za pomocą obieraczki do warzyw kroimy 16 podłużnych pasków.....
  • Szaszłyki rybne otulone cukinią 3. Następnie każdy kawałek ryby układamy na cukini,rolujemy i wbijamy na patyczek.(Na jeden patyczek 8 sztuk) Gotowe szaszłyki układamy na kratce od piekarnika i pieczemy na funkcji grill w 180*C przez 25 minut,często obracając......
  • Szaszłyki rybne otulone cukinią 4. Podajemy z czym kto lubi.Smacznego :-)))
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Łosoś Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować