Szaszłyki warzywne z tofu i dipem bazyliowym

4.5 (150 ocen)

  • 20 min

Potrawa zdrowa, na bazie warzyw z dodatkiem tofu. Idealna na sezon wiosna, lato. Szaszłyki są lekkie nie tuczące :-)

  • 20 min

Składniki:

  • 1 cukinia
    7 pomidorków koktajlowych
    1 opakowanie tofu naturalnego
    1 papryka mała
    2 cebul czerwone
    Bazylia świeża
    ½ pęczka koperku
    Sól
    Pieprz
    Bazylia suszone
    1 garść rukoli
    ½ szklanki jogurtu greckiego
    1 łyżka oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szaszłyki warzywne z tofu i dipem bazyliowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pokrojone warzywa 1. Cukinie myję, kroję na plastry grube. Paprykę kroję na kawałki nieduże, to samo z cebulą. Tofu kroję na kwadraty. Pomidorki koktajlowe na pół.
  • Warzywa na patyczkach 2. Na patyczki nadziewam po kolei kawałek papryki, cukinii, cebuli, tofu, pomidorka. I tak do końca patyczka. Szaszłyki solę, pieprzę, posypuję bazylią, oregano. Grilluje na patelni grillowej, z dodatkiem oliwy. Sos robię z jogurtu greckiego który blenderuję z zielonym koperkiem, bazylią świeżą. Dodaję sól, pieprz. Z drugiej cebuli robię kwiatka. Szaszłyki podaję na rukoli.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować