Szaszłyki z indyka w piwnej marynacie

4.5 (146 ocen)

  • 30 min

Aromatyczne szaszłyki z delikatnego mięsa z nogi indyka, karmelizowane miodem i pachnące piwem porter.

  • 30 min

Składniki:

  • • 2 filety z udźca indyka
    Marynata
    • 1/2 szklanki miodu
    • 1/2 szklanki piwa porter
    • 1/4 szklanki sosu sojowego
    • 1 łyżeczka musztardy
    • 1 łyżka oleju
    • 1/4 łyżeczki pieprzu
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 duża cebula
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szaszłyki

Szaszłyki z indyka w piwnej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szaszłyki z indyka w piwnej marynacie 1. • Mięso indyka pokroić na małe kostki ok. 2 x 2 cm.
    Marynata
    • Cebulę drobno pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę.
    • Połączyć wszystkie płynne składniki sosu, dodać cebulę, czosnek, pieprz i dokładnie wymieszać.
    • Dodać mięso do marynaty, przemieszać składniki i odstawić na kilka godzin do zamarynowania. Ja marynowałam całą noc.
  • Szaszłyki z indyka w piwnej marynacie 2. • Zamarynowane mięso indyka nabijać dość ciasno na drewniane szaszłyki.
    • Grillować szaszłyki na mocno rozgrzanym grillu z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować