Szaszłyki z indykiem i boczkiem

4.5 (145 ocen)

Bardzo dobre z grilla i piekarnika

Składniki:

  • 300g piersi z indyka
    250 g boczku wędzonego
    1 papryka czerwona
    1 papryka żółta
    6-7 małych cebul
    przyprawa do szaszłyków
    wegeta do posypania cebuli i papryki
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szaszłyki

Szaszłyki z indykiem i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przyprawę do szaszłyków wymieszać w miseczce z 3 łyżkami oleju. Mięso z indyka pokroić w grubą kostkę, boczek w plastry ok. 1 cm - wymieszać w przyprawie. Papryki pokroić w większe kawałki, cebulę w plastry ok 1 cm. - posypać wegetą. Mięso, boczek, papryki i cebulę nabijać na patyczki do szaszłyków w dowolnej kolejności. Układać na blaszce wyłożonej folią aluminiową, przykryć szaszłyki folią. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st C przez około 30 min. Po tym czasie odkryć i piec jeszcze przez ok. 10 min.

Porady

Szaszłyki można podawać z ziemniakami, ryżem lub samodzielnie jako danie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Cebula Indyk Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować