Szaszłyki z kiełbasą i warzywami

4.5 (172 ocen)

Smaczne z grilla!

Składniki:

  • 2 kiełbasy śląskie
    3 pieczarki
    1 mała papryka
    1 duża cebula
    Pieprz
    Ulubione zioła
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szaszłyki z kiełbasą i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Paprykę umyć, przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne, pokroić na duże kawałki. Pieczarki obrać, przekroić każdą na 3-4 kawałki. Cebulę obrać, pokroić na 8 części. Kiełbasę pokroić po skosie na grube plastry.

    Na patyczki do szaszłyków nabijać warzywa z kiełbasą naprzemiennie wg uznania do wyczerpania wszystkich składników.

    Szaszłyki kłaść na rozgrzanym grillu (ja użyłam elektrycznego) i grillować około 3-4 minuty z każdej strony.
    Gotowe szaszłyki można oprószyć pieprzem i ziołami, podawać z lekką surówką

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować