Szaszłyki z krewetek po tajsku

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Prosto i smacznie

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 200 g mrożonych krewetek
    150 g boczku
    4 jabłka
    czerwona papryka
    2 cebule
    2 łyżki sosu sojowego
    100 ml wódki
    pół łyżeczki imbiru
    pół łyżeczki chili

Szaszłyki z krewetek po tajsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szaszłyki z krewetek po tajsku 1. Krewetki rozmroziłem, przyprawiłem imbirem oraz chili, a następnie zalałem sosem sojowym wymieszanym z wódką. Odstawiłem do lodówki na 20 minut.

    Boczek pokroiłem w kostkę, a resztę składników na kawałki. Na patyczki nadziałem na przemian krewetki, boczek, cebulę, paprykę i jabłka. Szaszłyki grilowałem ok. 8 minut, często je obracając

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy