Szaszłyki z kurczaka z brzoskwiniami

4.5 (161 ocen)

  • 3 godz. 30 min

Zupełnie nowy smak.

  • 3 godz. 30 min

Składniki:

  • pierś kurczaka 75 dag
    brzoskwinie 4-5 (z puszki lub świeże)
    sól
    Marynata:
    olej ¼ szklanki
    sok lub zalewa z brzoskwiń ¼ szklanki
    przyprawa do piernika 1 łyżka
    sos sojowy 3 łyżki
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szaszłyki z kurczaka z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Marynowanie kurczaka na szaszłyki. 1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kwadraty o boku ok. 3 cm, oprószyć solą. W miseczce wymieszać składniki marynaty, włożyć kawałki kurczaka, przykryć i wstawić do lodówki na 3 godziny.
  • Nadzianie na szpadki kurczaka i brzoskwiń. 2. Brzoskwinie podzielić na cząstki. Mięso wyjąć z marynaty. Nabijać na szpadki na przemian kurczaka i brzoskwinie. Piec na grillu, obracając i smarując marynatą.

Porady

Brzoskwinie z puszki można zastąpić świeżymi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować