szaszłyki z pulpetami

0 (0 ocen)

  • Łatwy

pyszne i nieco inne:)

  • Łatwy

Składniki:

  • - mięso mielone wieprzowe: 30 dekagramów
    - kajzerka namoczona w mleku i odcisnieta: 1 sztuka
    - duża cebula: 1 sztuka
    - ogorki korniszony: 2 sztuki
    - ziemniaki srednie: 2 sztuki
    - czerwona mala papryka: 1 sztuka
    - sól: 2 szczypty
    - pieprz: 2 szczypty
    - przyprawa do grilowania: 1 sztuka
    - ząbek czosnku: 1 sztuka

Szaszłyki z pulpetami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. mięso mielone wymieszać z bułką, doda zmiażdżony ząbek czosnku, jajko, doprawić sola i pieprzem.Wymieszać i uformować 12 małych kuleczek. Cebule przekroić na 4 części, ogórki na ok 1.5cm kawalki, paprykę na kwadraty ok 3 na 3 cm a ziemniaki na polowe każdy.

    Na patyczki do szaszłyków nabijać kolejno: paprykę, kulkę mięsa,ogórek, ziemniak, kulkę miesa, cebulę, znow ogrek, papryke i kulke mięsna. i tak kolejno do wyczerpania zapasów, na koncu posypac przyrawą i pieprzem do smaku. Upiec w piekarniku lub na grilu. podawać z ulubionym sosem i surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy