2 piersi z kurczaka
kilka pieczarek
1 cebula
kawałeczek sera żółtego w kostce
kawałeczek dowolnej szynki
kawałeczek papryki
przyprawy w tym pietruszka u mnie suszona
do panierowania:
1 jajko
kilka łyżek mąki
kilka łyżek bułki tartej
( dodajemy wedle potrzeby)
dodatkowo: duże wykałaczki
Szaszłyki z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi z kurczaka kroimy na pół i rozbijamy, Przyprawiamy.
2.Na wykałaczkę nabijamy dowolnie kwadratowe kawałki ( jak na szaszłyka) szynki , pieczarki, sera zółtego, cebuli, papryki, powtarzamy czynność składniki ściskamy i owijamy w piersi z kurczaka. Wystający kawałek patyczka ucinamy .Panierujemy w mące jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej patelni z każdej strony. Wyciągamy patyczek i rozcinamy na pół. Podajemy z dowolnymi dodatkami u mnie ziemniaki
Komentarze