Szczawiowa z twarożkiem

0 (0 ocen)

Dzisiejszymi gwiazdami wieczoru są : twaróg - chudy oraz szczaw.Szczawiową uwielbiam, mimo iż kolor ma dość smutny to uwielbiam słodko-kwaśne smaki i taka dla mnie właśnie jest ta zupa.

Składniki:

  • - bulion warzywny
    - szczaw
    - chudy twarożek
    -płatki migdałowe
    - czosnek
    - jogurt naturalny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Szczawiowa z twarożkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szczawiową uwielbiam, mimo iż kolor ma dość smutny to uwielbiam słodko-kwaśne smaki i taka dla mnie właśnie jest ta zupa.
    Zawsze mam zamrożony bulion warzywny, więc z zupami problemu nie mam, oczywiście, to żaden trud zrobić bulion ale jednak łatwiej i szybciej wyjąć go po prostu z zatłoczonej zamrażarki.:)
    W związku z tym, iż szczawiu nigdzie świeżego nie znalazłam byłam zmuszona użyć ten ze słoika.. Słoik dodaje na litr bulionu.
    Nasz wywar lekko dosładzamy łyżeczką miodu dodajemy pieprz sól, dla smaku. Dodajemy też średni ząbek czosnku - dla zdrowia :) pokrojony w cienkie plastry.
  • 2. Na głęboki talerz, bądź miskę nakładamy ok. 120 g chudego twarożka - ja np użyłam ten z Pilosa z Lidla.
    Rozdrabniamy widelcem, zalewamy zupą szczawiową.
    Dodajemy łyżkę jogurtu naturalnego, posypujemy płatkami migdałowymi.



    Smacznego :)

Porady

P.S Ja zawsze dodaję troszkę mniej jogurtu - ze względu na uwielbiany przeze mnie smak szczawiu :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Migdały Szczaw

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować