Szlafroczki

0 (0 ocen)

  • 10 min

Lubię wymyślać coś nowego

  • 10 min

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe:

    Mąki tyle by ciasto było nie za żadkie ani nie za gęste
    0,5 l mleka
    0,5 szkl wody gazowanej
    1 całe jajko
    1 jajko ale tylko żółtko
    Łyżka cukru pudru
    szczypta soli
    łyżka oliwi lub oleju

    Farsz SEROWY:

    250 dag sera białego
    1 cały budyń waniliowy
    1 op.cukru waniliowego
    2 łyż.cukru pudru albo jak kto woli to mniej
    parę łyżek śmietanki 30% nie ubitej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Szlafroczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szlafroczki z serem 1. Przgotowanie:

    Ciasto

    Mleko,woda,jajko ,mąka,żółtko,cukier,olej lub oliwa, sól, połączyć. Mieszać do momentu aż niebędzie grudek.Mąki dodajemy tyle by ciasto nie było za gęste ani za żadkie.Piec na rozgrzanej patelni cienkie placki naleśnikowe.

    Masa:
    Ser,cukier,budyń,śmietana,cukier waniliowy połączyć blenderem lub mikserem żeby masa miała konsystencje gładka.Również polecam do środka szlafroczków jabłka karmelizowane.

    Po upieczeniu i zrobieniu masy na środek placka położyć sera i brzegi ciasta składać do środka aż zrobi nam sakiewkę,związać według uznania.
    Smacznego

Porady

Olej lub oliwe możemy dodać do ciasta wtedy nie będzie nam przywierało.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować