Szparagi z migdałami i jajkiem w koszulce

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lekka propozycja na śniadanie lub kolację

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - szparagi: 90 dekagramów
    - masło: 2 łyżki
    - sok z cytryny: 1 łyżka
    - uprażone płatki migdałowe: 0.75 szklanki
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - pieprz: 0.25 łyżeczki
    - jajka: 4 sztuki

Szparagi z migdałami i jajkiem w koszulce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane szparagi gotować w osolonej wodzie aż będą pół miękkie. Wyjąć i włożyć na chwilę do zimnej wody, osączyć. Rozpuścić masło na średnim ogniu i smażyć szparagi do miękkości. Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Posypać płatkami migdałowymi.
    kiedy smażą się szparagi gotować jajka w koszulkach. Wyłożyć na talerze po jednym jajku i porcji szparagów.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy