Szparagi z grilla z dressingiem słodko-kwaśnym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 2 osób

Fajna przekąska, ciekawe urozmaicenie spotkań przy grillu.

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 14 zielonych szparagów
    7 plasterków boczku
    1 łyżka oliwy
    3 łyżki startego sera dojrzewającego (u mnie Rubin)
    1 łyżeczka posiekanej kolendry
    3 łyżki octu balsamicznego
    2 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżeczka soku z cytryny
    1 łyżeczka cukru
    świeżo zmielony pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Grill

Szparagi z grilla z dressingiem słodko-kwaśnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi umyć, odłamać twarde końcówki i obrać w 1/3 wysokości. Każdy szparag szczelnie owinąć połową plastra boczku. Tak przygotowane szparagi ułożyć na tacce grillowej i polać oliwą. Położyć na rozgrzanym grillu i przykryć folią aluminiową. Grillować przez ok. 20 minut, a pod koniec grillowania odkryć je, by ładnie się zrumienił boczek.
  • 2. Ocet wymieszać z oliwą, sokiem z cytryny i cukrem. Doprawić pieprzem. Szparagi ułożyć na talerzach, polać dressingiem, posypać serem i kolendrą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować