Szparagiz czosnkiem i kaparami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Polecam szparagi z kaparami.

  • 40 min

Składniki:

  • 35 dkg szparagów
    1 łyżka oliwek z oliwek
    1 ząbek czosnku
    2 łyżki kaparów marynowanych
    1 pomarańcz - sok
    pieprz, sól

Szparagiz czosnkiem i kaparami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi opłukać , włożyć do wrzątku, gotować do miękkości. Opłukać zimną wodą, osuszyć. Na patelni rozgrzać oliwę , podsmażyć szparagi. Kapary wyjąć ze słoika opłukać z zalewy, obsuszyć. Posypać czosnkiem i kaparami, doprawić solą i pieprzem. Wstawić w naczyniu żaroodpornym na 10 min. Polać sokiem z pomarańczy , podawać na gorąco.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy