Szybka i smaczna propozycja na kolację na ciepło,mój mąż bardzo lubi to danko:) może i Wam posmakuje:) zapraszam:))
60 min
Składniki:
350 g fasolki szparagowej
250 g parówek wieprzowych dobrej jakości
1 czerwona cebula
2 łyżki margaryny do smażenia
100 g koncentratu pomidorowego
1 łyżka mąki
1 szklanka wody ( do sosu)
6 gałązek świeżego tymianku
sól,pieprz i ostra papryka w proszku do smaku
Szparagowa fasolka z parówkami w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolkę umyć,osuszyć,oczyścić z ogonków i łyka jeśli jest. Przełożyć do garnka,dodać sól i zalać wodą. Ugotować do miękkości. Następnie odcedzić. Cebulę pokroić w średniej wielkości kostkę. W rondelku roztopić margarynę i zeszklić cebulę. Parówki obrać z osłonki i pokroić na 1,5 cm kawałki. Dodać do cebuli i smażyć aż parówki się zrumienią. Listki tymianku obrać z gałązek i raz przesiekać. Dodać do garnka,wymieszać. Wrzucić fasolkę i chwilę razem smażyć. W osobnej miseczce wymieszać mąkę z koncentratem i wodą. Wlać do garnka i dobrze wymieszać aby składniki się połączyły i zagotować.Doprawić do smaku. Podawać z pieczywem. Smacznego!
Komentarze