SZPIANKOWA WARIACJA MUSZTARDOWA

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pyszna,lekka przekąską,sosik musztardowy przepyszny,wszystko smakuje wyśmienicie.Dzięki sosikowi szpinak po wymieszaniu składników surówki zyskuje fajny,nowy smak

  • 10 min

Składniki:

  • 5 dag szpinaku
    ser feta ok.10dag
    kilka pomidorków koktajlowych
    sos:
    3 łyżki oleju
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżka musztardy(ja użyłam rosyjskiej)

Szpiankowa wariacja musztardowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak myjemy,ukłądamy na talerzu,na to wykładamy pokrojony kosteczkę ser feta,ćwiarteczki pomidorków koktajlowych.
    robimy sosik:mieszamy olej z sokiem cytryny i musztarda,dobrze mieszamy,polewamy obficie surówkę.Chłodzimy przed podaniem

Porady

Surówki nie solę poniewaz ser jest słony,a i musztarda ostra daje swój posmak

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy