Szpinak na gęsto

4.5 (168 ocen)

Dodatek do drugiego dania - zieleń szpinaku pięknie komponuje się na talerzu podana z mięsem lub rybką.

Składniki:

  • 150g świeżego szpinaku
    3/4 szklanki zimnej wody
    4 łyżki słodkiej śmietany
    łyżka masła
    sól, pieprz, wegeta, maggi do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dodatki

Szpinak na gęsto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Świeży szpinak zalać wodą, gotować ok 15 min, zblendować. Dodać łyżkę masła oraz słodką śmietanę, doprawić do smaku, zagotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować