Szpinak z figami

0 (0 ocen)

Sałatka pełna witamin ....

Składniki:

  • -figi 4 sztuki
    -szpinak świeży 20 dkg
    -pestki słonecznika 2 łyżki
    -pomidorki koktajlowe 8 sztuk
    -ser pleśniowy pokruszony 2 łyżki
    SOS
    -cytryna sok 2 łyżki
    -oliwa z oliwek 3 łyżki
    -miód wielokwiatowy 1 łyżka

Szpinak z figami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak umyć, pozbawić twardych łodyżek, większe listki porwać na kawałki, małe zostawić w całości.
    Figi umyte i osuszone, pokroić w ósemki.
    Pestki słonecznika prażyć kilka minut na suchej patelni.
    Liście szpinaku rozłożyć na talerzyku, następnie ułożyć pokrojone figi, dodać pokrojone pomidorki.
    Posypać pokruszonym serem i słonecznikiem.
    Wymieszać sok cytrynowy z oliwą i miodem, polać sałatkę.
    SMACZNEGO!!!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy