Szpinakowy de volaille gotowany na parze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Pierś z kurczaka należy umyć i osuszyć.Następnie tłuczemy ją dość cienko i roztłuczoną oprószamy z obu stron pieprzem i ziołami.
2. Farsz: Masło rozetrzeć z czosnkiem i serem, następnie dodać rozmrożony i odsączony szpinak, całość wymieszać.
3. Pierś z kurczaka napełnić farszem. Można ulepić z masła kuleczki i po prostu wszystko razem zawinąć w mięsną roladkę jak de volaille.
4. Całość zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do parowaru, ustawiając go na 21 minut.
5. Gotowego kurczaka po chwili wyjąć z folii i gotowe!
Takie mięsko najlepiej smakuję z purée ziemniaczanym i świeżymi warzywami.
Smacznego!
Porady
Takiego de volaille'a można przygotować nie tylko w parowarze, obtoczony w jajku i bułce smażony na głębokim oleju, czy tez pieczony będzie równie wyśmienity.
Komentarze