Szpinakowy De volaille Gotowany na Parze

4.5 (200 ocen)

  • 10 min

Idealny przepis dla osób unikających tłustych potraw!

  • 10 min

Składniki:

  • 2 duże piersi z kurczaka
    Pieprz grubomielony
    Mieszanka ziołowa do mięs lub Przyprawa do kurczaka

    Farsz:
    3 brykiety szpinaku mrożonego
    2 lub 3 solidne łyżki masła
    czosnek granulowany
    starty ser zółty (ilość dowolna)


Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szpinakowy de volaille gotowany na parze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Pierś z kurczaka należy umyć i osuszyć.Następnie tłuczemy ją dość cienko i roztłuczoną oprószamy z obu stron pieprzem i ziołami.
    2. Farsz: Masło rozetrzeć z czosnkiem i serem, następnie dodać rozmrożony i odsączony szpinak, całość wymieszać.
    3. Pierś z kurczaka napełnić farszem. Można ulepić z masła kuleczki i po prostu wszystko razem zawinąć w mięsną roladkę jak de volaille.
    4. Całość zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do parowaru, ustawiając go na 21 minut.
    5. Gotowego kurczaka po chwili wyjąć z folii i gotowe!
    Takie mięsko najlepiej smakuję z purée ziemniaczanym i świeżymi warzywami.
    Smacznego!

Porady

Takiego de volaille'a można przygotować nie tylko w parowarze, obtoczony w jajku i bułce smażony na głębokim oleju, czy tez pieczony będzie równie wyśmienity.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować