Szpinakowa Pychotka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Ciasto jest rewelacyjne:) Nikt nie potrafi zgadnąć jaki składnik sprawia ze ciasto jest zielone;)

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • Ciasto:
    45 dag drobnorozdrobnionego mrożonego szpinaku
    25 dag cukru
    3 jajka
    1 szklanka oleju
    1 szklanka mąki tortowej
    1 szklanka krupczatki
    3 łyżeczki proszku do pieczenia.
    Masa:
    kremówka
    2 śmietan fixy
    2 łyżki cukru pudru.

Szpinakowa pychotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak rozmrozić odlać nadmiar wody. Do miski wbijamy jajka i dodajemy cukier. Miksujemy i dodajemy mąke, olej i proszek do pieczenia dokładnie mieszamy wkładamy szpinak i mieszamy.
    Tortownica wyłożona papierem (25cm) wylewamy ciasto pieczemy godzine w 180 stopniach studzimy.
    Odcinamy wierzch i rozdrabniamy na okruszki. Na ciasto dajemy śmietanę i posypujemy okruszkami , dociskamy lekko.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy