Szpinakowa z kabanosami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 25 min

Zaostrza apetyt. Można ją podać jako przystawkę.

  • 25 min

Składniki:

  • ● 10 dag szpinaku
    ● 4 plastry żółtego sera
    ● 2 kabanosy
    ● 2 ząbki czosnku
    ● 2 łyżki oleju
    ● łyżka miodu
    ● 2 łyżki octu jabłkowego
    ● 3-4 pomidory koktajlowe
    ● sól

Szpinakowa z kabanosami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak przebieramy, myjemy
    i osuszamy. Wykładamy
    na półmisek. Układamy ser.
  • 2. Kabanosy kroimy w 0,5-cm
    krążki, a czosnek w cienkie
    plasterki. Smażymy z kabanosami
    3 minuty na rozgrzanym
    oleju. Pomidory przekrawamy.
  • 3. Miód podgrzewamy. Gdy
    się rozpuści, wlewamy ocet.
    Mieszamy z kabanosami, pomidorami
    i czosnkiem. Wykładamy
    na szpinak i ser.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2011

Komentarze

Podobne przepisy