Szpinakowe muffinki z malinami

4.49 (171 ocen)

  • 35 min

Czasem w wypiekach można przemycić trochę warzyw ;) Zielone (bez sztucznego barwnika) muffinki z malinami. Wilgotne, puszyste ciasto z kwaskowatymi malinami smakuje nawet dzieciom :)

  • 35 min

Składniki:

  • 100 g świeżego szpinaku
    2 duże jajka
    1/3 szklanki cukru
    1/3 szklanki oleju
    1 szklanka mąki pszennej
    1 zaokrąglona łyżeczka proszku do pieczenia
    ok. 250 g malin


Wystaw ocenę:

4.49 (171 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Muffinki

Szpinakowe muffinki z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak zmiksować blenderem, przełożyć do miski.
    Dodać cukier, jajka, olej, proszek do pieczenia i mąkę, zmiksować na jednolite ciasto. Ciasto wyłożyć do ok. połowy wysokości silikonowych foremek do muffinek włożonych do metalowej formy do muffinek. w ciasto włożyć maliny.
    Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 20-25 minut. Wystudzone można posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować