Szpinakowe naleśniki pod czosnkową pierzynką

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zdrowe i super smaczne naleśniki.Ich wykonanie jest bardzo łatwe . Idealny pomysł na obiad -takie naleśniki polubią nawet Ci -którzy nie przepadają za szpinakiem .

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO:
    - mąka pszenna: 3 szklanki
    - mleko, około: 2 szklanki
    - woda około: 1 szklanka
    - jajka świeże: 4 sztuki
    - olej do smażenia (według uznania): 0.5 szklanki
    NADZIENIE:
    - szpinak mrożony: 1 opakowanie
    - jajka ugotowane na półtwardo: 4 sztuki
    - mleko ok: 0.25 szklanki
    - mąka pszenna: 1 łyżka
    - olej lub oliwa: 2 łyżki
    - sól ,pieprz (według gustu i smaku każdego indywidualnie): 1 szczypta
    SOS CZOSNKOWY:
    - jogurt maturalny: 250 mililitrów
    - czosnek w ząbkach: 2 ząbki
    - sól, pipeprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Szpinakowe naleśniki pod czosnkową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki przeznaczone na ciasto wyrobić mikserem na jednolitą masę.-gdy będzie za gęsta dodać wody.
  • 2. Smażyć naleśniki
  • 3. odmrożony szpinak włożyć do rondelka,dodać olej sól, pieprz - podsmażyć aż woda wyparuje.
  • 4. mąkę wymieszać z mlekiem ( uwaga na grudki) dodać do szpinaku-mieszać aż szpinak zgęstnieje.
  • 5. Ugotowane na twardo jajka pokroić w kosteczkę, delikatnie wymieszać ze szpinakiem. Nakładać na naleśniki i zawijac w rulon.
  • 6. Do jogurtu wycisnąć ząbki czosnku , doprawić według uznania -polać gotowe naleśniki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować