Szpinakowe tagiatelle z pesto, pomidorami i oliwkami

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Kolejna moja makaronowa wariacja:)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - paczki makaron tagiatelle szpinakowe: 0.5 sztuki
    - pesto: 3 łyżki
    - słoiczka pomidory suszone w zalewie: 0.5 sztuki
    - oliwki czarne słoiczek mały: 0.5 sztuki
    - mozarella kulka: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szpinakowe tagiatelle z pesto, pomidorami i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente z dodatkiem oliwy i soli. Pesto wcześniej przygotować - przepis na pesto już podawałam,ale jeszcze raz tu podaję:
    orzeszki nerkowce, świeża bazylia, czosnek i oliwa z oliwek (Orzeszki rozdrobnić,zmielić, odłożyć, Bazylię zmielić, dodać orzeszki, oliwę i czosnek przeciśnięty .przez praskę.zmielić razem.Oliwy dodajemy tyle,aby sos był bardzo gęsty,ale nie suchy.)
    Pomidory pokroić w kostkę, wyłożyć na patelnię, dodać pokrojone oliwki i podlać oliwą z pomidorów. Poddusić.Podlać wodą i dusić ok 10 minut.W tym czasie mozarellę zetrzeć na tarce. Makaron odcedzić, wymieszać z pesto. Podduszone pomidory i oliwki dodać do makaronu,lekko wymieszać. Podawać posypane serem.Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować