Szpinakowe tagiatelle z sosem serowym i polędwicą

0 (0 ocen)

  • 20 min

Przepis szybki,prosty,smaczny i niezwykle efektowny.

  • 20 min

Składniki:

  • 300gr szpinakowego tagiatelle
    200 gr sera plesniowego typu Rokpol
    200 ml smietany 18%
    żółtko
    jedna poledwiczka wieprzowa
    3 łyzki oliwy i 3 łyzki sosu sojowego lub suszonych ziół
    sól,pieprz
    sos sojowy
    świeża rukola

Szpinakowe tagiatelle z sosem serowym i polędwicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szpinakowe tagaitelle z sosem serowym i polędwica. 1. na 20 min przed gotowaniem marynujemy pokrojone w plastry polędwiczki w oliwie i sosie sojowym lub oliwie i ziolach w zaleznosci od upodobania.Nastepnie wstawiamy makaron i rozpuszczamy w osobnym rondelku ser dodajac po trochu smietanę żebu ułatwić mu rozpuszczenie(ja lubie nie rozpuszczac go całkowicie żeby pozostałe kawałeczki sera oblepiły później makaron),po rozpuszczeniu dodajemy rozkłocone zółtko i troche pieprzu i odstawiamy sos.Na patelnie wrzucamy zamarynowane mięso najlepiej nie dluzej niz dwie minuty z każdej strony,jednak każdy może je wysmażyc zgodnie ze swoim upodobaniem.Makaron odcedzamy i wrzucamy do sosu,wykładamy na talerze,na to kilka lisci rukoli i mięso.Mozna posypać startym parmezanem:) Smacznego!!

Porady

Najlepiej sprawdza sie błekitny ser pleśniowy,do sosu mozna również wcisnąć zabek czosnku.

Komentarze

Podobne przepisy