SZPINANKOWE NALEŚNIKI Z GORGONZOLĄ I ORZECHAMI WŁOSKIMI

0 (0 ocen)

  • 35 min

Wiosna na talerzu! Mam dla Was przepis na pyszne, szpinakowe naleśniki faszerowane liśćmi szpinaku, gorgonzolą i prażonymi orzechami włoskimi.Połączenie obłędne!Ps. świetnym pomysłem będzie również dodatek łososia albo pieczonego kurczaka!

  • 35 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( 7 szt )

    * szpinak mrożony ( rozmrożony ) – ok. 120 g
    * duże jajko – 1 szt
    * mleko – 100 ml
    * mąka pszenna – 150 g
    * sól – 1 szczypta
    * olej rzepakowy do smażenia

    DODATKOWO:

    * świeży szpinak – ok. 300 g
    * czosnek – 2 ząbki
    * cebula – 1 szt
    * gorgonzola – ok. 150 g
    * masło – 1 łyżka
    * orzechy włoskie – 50 g
    * sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Naleśniki Ser

Szpinankowe naleśniki z gorgonzolą i orzechami włoskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Do rozmrożonego szpinaku dodajemy jajko, mleko, mąkę i odrobinę soli – wszystko razem blendujemy na gładką masę ( w razie potrzeby dolewamy mleka ).

    Smażymy na mocno rozgrzanej patelni każdorazowo natłuszczanej olejem do smażenia, odkładamy w ciepłe miejsce.

    Na osobnej patelni rozgrzewamy łyżkę masła, dodajemy drobno posiekaną cebulę, czosnek, przesmażamy, wrzucamy umyte liście szpinaku, a po chwili doprawiamy solą, pieprzem , gałką muszkatołową.

    Dodajemy pokruszoną gorgonzolę, prażone i posiekane orzechy włoskie, mieszamy i nadziewamy naleśniki.

    Składamy w koperty i podajemy gorące.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować