Ciasto z herbatnikami i konfiturą "Szybciorek"

0 (0 ocen)

  • 30 min

Nazwałam tak to ciasto, bo przygotowuje się je naprawdę błyskawicznie. Słodycz kremu przełamana jest kwaskowatością porzeczek. Naprawdę udany eksperyment kulinarny.

  • 30 min

Składniki:

  • na blaszkę 26x30 cm:
    30-35 herbatników
    1 słoik domowej konfitury z czarnej porzeczki
    gotowy płat ciasta francuskiego o wymiarach 26x30 cm
    250 g masła w temp. pokojowej
    1 puszka gotowej masy kajmakowej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto z kremem Desery Ciasto

Ciasto z herbatnikami i konfiturą "szybciorek" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto upiec według przepisu na opakowaniu.
    Blaszkę. wyłożyć folią aluminiową. Miękkie masło zmiksować z masą kajmakową. Na dno blaszki wyłożyć połowę herbatników, na herbatniki połowę konfitury i połowę kremu kajmakowego. Przykryć pozostałymi herbatnikami i znów konfitura i krem. Na samą górę ułożyć upieczone ciasto francuskie. Odstawić do lodówki aby masa trochę związała. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Porzeczki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.48 (170 ocen)

Zdobywca nagrody

schnikers

To może cię zainteresować