Filet indyka na kapuście kiszonej z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.filety z indyka opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym, obsypać przyprawami i na oliwie podsmażyć z każdej strony, przełożyć na talerz..............
na tym tłuszczu po indyku podsmażyć pieczarki z cebulą...........
kapustę kiszoną drobniej pokroić, dać do szybkowara, posypać cukrem, dodać śliwki wędzone, pieczarki z tłuszczem, wlać wodę i wszystko wymieszać - na kapuście położyć indyka.......
szybkowar zamknąć zagotować, ogień ustawić na minimum i gotować 25 minut, szybkowar otowrzyć po 30 minutach aż sam spuści powietrze, mięso z kapustą w tym czasie jeszcze "dochodzi".........
kapustę z szybkowara wyjąć cedzakiem na talerz, ułożyć na niej porcje indyka
Komentarze