filet indyka na kapuście kiszonej z pieczarkami

4.5 (183 ocen)

smaczny, szybki, syty obiad a mięso indyka z szybkowara nie jest suche..................SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • filet z indyka 1 kg, przyprawa do drobiu 2 łyżki, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, oliwa 8 łyżek, kapusta kiszona 1 kg, pieczarki 1/2 kg, cebula 1 sztuka, cukier 1 łyżeczka, śliwki suszone 4 sztuki, woda 3/4 szklanki
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dania główne

Filet indyka na kapuście kiszonej z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. filety z indyka opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym, obsypać przyprawami i na oliwie podsmażyć z każdej strony, przełożyć na talerz..............

    na tym tłuszczu po indyku podsmażyć pieczarki z cebulą...........

    kapustę kiszoną drobniej pokroić, dać do szybkowara, posypać cukrem, dodać śliwki wędzone, pieczarki z tłuszczem, wlać wodę i wszystko wymieszać - na kapuście położyć indyka.......

    szybkowar zamknąć zagotować, ogień ustawić na minimum i gotować 25 minut, szybkowar otowrzyć po 30 minutach aż sam spuści powietrze, mięso z kapustą w tym czasie jeszcze "dochodzi".........

    kapustę z szybkowara wyjąć cedzakiem na talerz, ułożyć na niej porcje indyka
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Pieczarki Śliwki wędzone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować