tak przygotowany schab jest obłędnie kruchy, delikatny i jest najlepszy na zimno do pieczywa - kapusta kiszona jest bardzo chuda i smaczna na obiad i na kolację..........SMACZNEGO!!!
Szybkowar-smakołyk schabowy ze śliwkami, czosnkiem na kapuście kiszonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.schab z kością umyć, osuszyć i nadziać suszoną śliwką z 10 sztuk a reszta do kapusty i czosnkiem..............
natrzeć sosem chilli, kucharkiem i na smalcu gorącym zrumienić i przełożyć na talerz.............
na tym tłuszczu usmażyć pieczarki z cebulą, posypać je ciut kucharkiem............
do szybkowara włożyć pokrojoną drobniej kapustę kiszoną, pieczarki z tłuszczem, podgrzybki, cukier, wlać wodę - wszystko wymieszać............
na kapuście położyć schab i zamknąć szybkowar, na dużym ogniu zagotować i po zasyczeniu pary opuścić zawór i na mniejszym ogniu gotować z 40 minut..............
schab zostawić w szybkowarze najlepiej na całą noc i dopiero wyjąć
Komentarze