żeberka z kapustą z szybkowara są nie dość że szybko przygotowane to są bardzo miękkie-kość sama odchodzi od mięsa a kapusta ma wyrazisty smak przypraw.............SMACZNEGO!!!
Szybkowar-żeberka z kapustą kiszoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.żeberka z mięskiem ale mało tłuszczu dobrze natrzec przyprawą stek i na kikla godzin schowac do lodówki
2.na mocno gorącym oleju zrumienić żeberka z każdej strony
3.kapustę kiszoną /jeśli jest zbyt kwaśna to wypłukać z 2 razy/ pokroic na drobniej i wsypać do szybkowara, dodać zrumienione żeberka, przyprawy, wodę, tłuszczyk ze smażenia żeberek
4.szybkowar zamknąć szczelnie i na duzym ogniu zagotować, gdy para zacznie syczeć z zaworka to zmniejszyć ogień na minimum i gotować 35 minut, po zakończeniu gotowania żeberka zostawić w szybkowarze na 15 minut i spuścić ciśnienie
5.żeberka wyjąć na talerz a kapustę wyjmować łyżką cedzakową aby jak najmniej tłuszczu było w kapuście na talerzu
Komentarze