Szybka babka czekoladowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.W rondelku rozgrzewamy tłuszcz.
2.Do roztopionego tłuszczu dodajemy mleko,cukier i kakao.
3.Gdy będzie jednolita masa, to odlewamy do szklanki trochę tej masy (leje zawsze pol szklanki-to bedzie potrzebne nam na koniec jako polewa czekoladowa).
4.Odstawiamy potem ta mase do ostygniecia.
5.Ubijam 6 jajek mikserem na puszysta mase, wlewam do tego ostygnieta mase-caly czas ubiajm - i dodaje pomalu make wymieszana z proszkiem do pieczenia.
6. Ubita mase wlewam do 2 babkowych foremek i wstawiam do nagrzanego piekarnika na 45 min (mam gazowy wiec ustawiam miedzy 1-2 na 45 min).
7. babki upieczone wyciagam od razu z forem na tackę i polewam ugrzana masa czekoladowa ktora zostawilam w szklance.
Porady
Na koniec na polaną babkę można pokruszyc ją wiórkami kokosowymi lub zmielonymi orzechami. Też jest pyszna.
Komentarze