zupa warzywna na maśle i śmietanie

4.5 (144 ocen)

zupa jest szybka, smaczna, syta...............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • woda 2,5 litra, warzywa mrożone 2 torebki/zupa wiosenna, ziemniaki 6 sztuk, masło 2 łyzki, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, śmietana gęsta 150 ml, mąka pszenna 2 łyżki, koperek 1/2 pęczka, natka pietruszki 1/2 pęczka
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa warzywna na maśle i śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. ziemniaki obrane pokrojone w kostkę zalać wodą i zagotować, gotowac z 10 minut............

    następnie wsypać mrożonki "zupa wiosenna", zagotować, dodać kucharka, masło i gotować z 10 minut.........

    śmietanę wymieszać z mąką i z ciut woda, wlać do zupy mieszając do lekkiego zagęstnienia.............

    wsypać pieprz mielony, posiekany koperek z pietruszką
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować