Szybka sałatka z roszponki

4.5 (179 ocen)

  • 10 min

Sałatka powstała z potrzeby chwili jako dodatek do niedzielnego obiadu. Skupiliśmy się glównie na mięsie, nie myśląc o zieleninie. W związku z tym sałatka powstała dosłownie w 5 minut. Co nie znaczy, że jest byle jaka. Jest smaczna i pasuje zarówno do wyrazistych, jak i do tych delikatniejszych mięs

  • 10 min

Składniki:

  • koszyczek roszponki
    sok z 1/2 cytryny
    2 garści oliwek ( u mnie czarne)
    sól morska
    łyżka oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Szybka sałatka z roszponki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Roszponkę dokładnie myjemy i osuszamy, po czym wkładamy do miski. Skrapiamy ją sokiem z cytryny i solimy. Dodajemy pokrojone oliwki i dodajemy oliwę z oliwek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować