Szybka pomidorowa z tortellini

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszna i zdrowa zupa.

  • 20 min

Składniki:

  • Dla 2 osób:

    przecier pomidorowy 650g
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki oliwy
    pieprz kolorowy świeżo zmielony
    1/4 łyżeczki kucharka
    10 listków świeżej bazylii
    1/2 opakowania tortellini z serem

Szybka pomidorowa z tortellini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek drobniutko posiekać lub zmiażdżyć i chwilkę przesmażyć na oliwie. Wlać przecier i 1/2 szklanki wody. Doprawić do smaku i doprowadzić do wrzenia.
  • 2. Tortelini ugotować wg przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie.
  • 3. Na talerzach układać tortellini i zalać gorącą zupą. Posypać posiekaną bazylią i oprószyć świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy