Szybka tarta ze szpinakiem - Fast tart with spinach

0 (0 ocen)

  • 40 min

Wczoraj na bardzo szybko musiałam/chciałam zrobić danie. Nie tylko głodny był Mikołaj, ale również goście Mikołaja. Cóż jest bardziej szybkiego i niezawodnego jak ciasto francuskie. Kilka chwil i danie gotowe. Wszystkim smakowało.

  • 40 min

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
    2 cebule
    paczka świeżego szpinaku
    1 opakowanie sera mascarpone/250 g
    1/2 opakowanie sera feta/125 g
    100 g sera żółtego
    1 łyżeczka papryczki chili/mielonej
    1 łyżka oliwy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Tarty

Szybka tarta ze szpinakiem - fast tart with spinach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • http://mystylemyeveryday.blogspot.com/ 1. Jak to zrobić?

    - opłucz i osusz szpinak
    - pokrój cebule w wiórki i zeszklij je na oliwie, dodaj mielone chili/ 5-7 min.
    - do cebuli dodaj szpinak, wymieszaj i szklij razem z cebulą 1-2 min.
    - dodaj ser mascarpone, wymieszaj
    - dodaj fetę, wymieszaj
    - na blaszce ułóż ciasto francuskie /część odkrój na górę/, i włóż je do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 6-7 min.
    - wyciągnij ciasto, rozłóż na nim masę szpinakowo - serową, górę posyp utartym żółtym serem i połóż paski ciasta francuskiego
    - włóż na 20 min. do nagrzanego do 200 stopni piekarnika
    - po wyjęciu z piekarnika ciasto powinno "odpocząć" 10 min. następnie pokrój je na mniejsze części i udekoruj listkami świeżego szpinaku
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Sery Szpinak Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować