Szybka zupa pieczarkowa

0 (0 ocen)

  • 5 min

Zamiast pomidorowej w poniedziałek.

  • 5 min

Składniki:

  • rosół 2 L
    pieczarki 7-9 sztuk
    cebula 1/2 sztuki
    mąka 1 łyżka
    śmietana 2 łyżki
    sól do smaku
    pieprz do smaku

Szybka zupa pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Cebulę, obrać i opiec na suchej patelni. Zagotować rosół, dodać pokrojone pieczarki i opieczoną cebulę. Gotować ok. 10 minut. Zagęścić mąką, doprawić do smaku. Na koniec dodać śmietanę, wyjąć cebulę, podawać z ugotowanym i osączonym makaronem albo grzankami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy