Szybki Krupniczek

5 (180 ocen)

  • 25 min

Uwielbiam zupy i gdy chcę jakąś szybko zjeść robię właśnie ten krupnik.

  • 25 min

Składniki:

  • 2 marchewki
    1 pietruszka
    1 średni ziemniak
    torebka kaszy jęczmiennej z warzywami
    1 ząbek czosnku
    garść posiekanej natki pietruszki (u mnie mrożona)
    1 kostka warzywna
    0,5 łyżeczki majeranku
    łyżka oliwy
    pieprz, sól

Wystaw ocenę:

5 (180 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Szybki krupniczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy i obieramy. Pietruszkę i marchew kroimy w plasterki, a ziemniaka w kosteczkę.
    Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pietruszkę i marchewkę, podsmażamy, pod koniec dajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.
    Wszystko wrzucamy do garnuszka. Zalewamy 6 szklankami gorącej wody i wrzucamy ziemniaka, majeranek i nać pietruszki. Gdy woda zacznie się gotować, zmniejszamy ogień i wrzucamy zawartość woreczka kaszy. Na małym ogniu pod przykryciem gotujemy 20 minut. Doprawiamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować