Szybki makaron ryżowy po tajsku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Bardzo szybkie i smaczne danie kuchni tajskiej.

  • 30 min

Składniki:

  • 100 g makronu ryżowego
    150 g fasolki szparagowej
    1 marchew
    250 g boczniaków
    250 g polędwiczki wieprzowej
    1 szalotka
    2 łyżki sosu sojowego
    2 łyżki sosu rybnego
    3 łyżki sosu ostrygowego
    1 łyżeczka cukru palmowego
    2 łyżki soku z limonki tajskiej
    50 g orzechów ziemnych
    szczypiorek
    1 łyżka oleju rzepakowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Szybki makaron ryżowy po tajsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szybki makaron ryżowy po Tajsku 1. Makaron moczymy w zimnej wodzie.

    W woku rozgrzewamy oliwę. Dodajemy polędwiczkę pokrojoną na cienkie plastry i fasolkę.

    Chwilę podsmażamy. Dodajemy posiekaną szalotkę, marchew pokrojoną w julienne i boczniaki (większe kroimy na mniejsze kawałki).

    Dalej smażymy na dużym ogniu, cały czas mieszając.

    Następnie dodajemy makaron ryżowy z odrobiną wody (50 ml).

    Energicznie mieszamy, dodając sosy-ostrygowy, sojowy i rybny oraz cukier, sok z limonki i posiekany na większe kawałki, szczypiorek.

    Na koniec dodajemy uprażone na suchej patelni orzechy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

KH_04-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować