Ciasto piegus czekoladowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Białe piegi to efekt kawałków białej czekolady, którą ubóstwiam. Nie ma nic lepszego na jesienne wieczory. 15 porcji

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 20 dag cukru pudru,
    225g miękkiej margaryny,
    4 jajka,
    4 łyżki mleka,
    35 dag mąki,
    2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    3 łyżki kakao,
    5 dag łez mlecznej czekolady (lub drobno pokrojonej mlecznej czekolady)
    5 dag łez białej czekolady (lub drobno pokrojonej białej czekolady)
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto czekoladowe Desery

Ciasto piegus czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki (oprócz czekoladowych łez i cukru pudru) przekładamy do dużej miski i miksujemy na gładką masę.
  • Czekoladowe łzy 2. Dodajemy całą porcję czekoladowych łez oraz pół porcji białych łez. Mieszamy łyżką.
  • 3. Masę wykładamy na blachę (23x32cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Posypujemy pozostałą częścią białych łez. Pieczemy 40 minut w 180 stopniach. Odstawiamy do wystygnięcia. Posypujemy cukrem pudrem.

Porady

Ciasto nadaje się do mrożenia. Można je potem odgrzać i podać na ciepło np. ze śmietaną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować