Szybkie ciasto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka wybić oddzielając żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę.
Ubijając dodawać cukier, żółtka i wodę.
Wmieszać mąkę.
Ciasto wyłożyć na przygotowaną dużą blaszkę i piec ok. 30 minut w 180 stopniach.
Ciasto wystudzić, nasączyć ponczem i posmarować powidłami.
Czekoladę drobno pokroić, rodzynki troszkę namoczyć.
Budyń ugotować na mleku z dodatkiem mąki i cukru.
Wystudzić i zmiksować z margaryną albo masłem.
Dodać czekoladę i rodzynki. Wymieszać.
Wyłożyć masę na ciasto i wyrównać. Obsypać wiórkami kokosowymi.
Wymiary blaszki24/38 cm.
Komentarze