Pyszne ciacho, zakochałam się w nim od pierwszego kęsa. Teraz piekę je bardzo często.
Składniki:
Składniki na tortownice 24 cm
1 szkl mąki pszennej
3/4 lub 1/2 ziemniaczanej
3/4 szkl cukru
125 gr rozpuszczonego i ostudzonego masła
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 jajka
jabłka, rabarbar lub inne owoce
Szybkie ciasto z jabłkiem, rabarbarem i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Jeśli mamy rabarbar mrożony to odmrażamy go na sicie aby pozbawić go zbędnej wody. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę
2. Z podanych składników zagniatamy kruszonkę i schładzamy ja w lodowce.
3. Jajka ubijamy z cukrem na puszysta piankę, dodajemy mąki z proszkiem do pieczenia oraz roztopione masło. Całość mieszamy i wylewamy na tortownicę wyłożona papierem do pieczenia.
Na wierzch dajemy owoce oraz kruszonkę. Pieczemy w 200 stop przez 40-45 min.
Komentarze