Makaron kokardki z kapustą i grzybami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Super szybkie danie ktore jest idealne dla tych co maja malo czasu a chca zjesc cos pozywnego I latwego w wykonaniu,jednoczesnie super smacznego

  • 40 min

Składniki:

  • 350 G Makaronu-Kokardki z ciemnej zdrowej maki
    25 G Suszonych grzybkow (prawdziwki,podgrzybki lub wedle wlasnego uznania)
    1 KG kapusty kiszonej (sok odcisniety)
    1 duza cebula w kosteczke
    Natka posiekanej zielonej pietruszki (do posypania lazankow,ilosc wedle uznania)
    Pieprz do smaku
    Olej z oliwek (lub inny wedle wyboru)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron kokardki z kapustą i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0n4mwyc 1. Makaron ugotowac "al Dente",odsaczyc na durszlaku z wody
  • 2. Grzybki zalac goraca woda,ugotowac I jak gotowe pokroic w drobna kosteczke
  • image-0gua47p 3. Do garnka dac olej z oliwek I podgrzac,dodac pokrojona w kosteczke cebulke I podsmazyc na ladny szklisty,jasny zloty kolor,gdy takowe beda dodajac do tego wczesniej przygotowane grzybki I wymieszac razem
  • image-133k3yh 4. Kapuste odcisnac z jej souk I dodac do cebulki z grzybkami,doprawic dobrze pieprzem I wymieszac
  • 5. Gdy kapusta z cebulka I grzybkami jest wymieszana I doprawiona dodac makaron I wymieszac ponownie calosc,gdy gotowe podac na talerze,posypujac swieza natka pietruszki..Smacznego!

Porady

Kapusty po odcisnieciu nie gotuje lecz dodaje tak odcisniete do cebulki I grzybkow,jest to pyszniejsze danie gdy czuc ta troszke kwaskowatosc lazanek,goraco polecam to szybkie I proste w wykonaniu danie

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować