Szybkie rurki z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Z mąki, schłodzonej margaryny, soli i 1 jajka zagnieć ciasto, zawiń w folię i schowaj do lodówki na 2 godziny. Wyłóż ciasto na stolnicę, podsyp mąką, rozwałkuj cienką, potnij na cienkie paski ok. 3 cm. Metalowe foremki do rurek posmaruj olejem. Ciasto nawijaj na foremki od węższej strony. Posmaruj roztrzepanym jajkiem. Układaj na natłuszczonej masłem brytfannie. Piecz 25 min. w 180 stopniach do zrumienienia. Po upieczeniu od razu wyjmij rurki z foremek. Zostaw do ostudzenia.
Krem:
Przygotuj krem wg instrukcji na opakowaniu.
Wystudzone rurki napełniaj kremem szprycą z cienką końcówką, włóż na koniec rurki kawałek ananasa. Cieńszy koniec maczaj w polewie czekoladowej i w perełkach.
Porady
rurki można napełniać dowolnym kremem w ulubionym smaku
Komentarze