Szynka nadziewana w galarecie

4.99 (205 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem uczennicą gimnazjum. Od czasu do czasu bardzo lubię poeksperymentować w kuchni.

Składniki:

  • ● 1 por
    ● 20 dag pieczarek
    ● 2 jajka
    ● 2 łyżki majonezu
    ● 20 plastrów szynki konserwowej
    ● 1 kostka rosołowa
    ● 2 szklanki wody
    ● 5 dag masła
    ● 4 łyżeczki żelatyny
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.99 (205 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Szynki

Szynka nadziewana w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obieramy, myje my, ścieramy na tarce o dużych oczkach i smażymy na połowie masła. Białą część pora kroimy w paski. Podsmażamy na drugiej patelni. Wsypujemy do pieczarek i mieszamy. Jajka gotujemy
    na twardo i kroimy w kostkę. Mieszamy z porem i pieczarkami. Dodajemy majonez i doprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. Farsz nakładamy na plastry szynki, zwijamy w ruloniki i układamy na półmisku.
  • 3. Kostkę rosołową rozpuszczamy we wrzątku, wsypujemy żelatynę. Stygnącą galaretą zalewamy roladki. Dekorujemy. Gdy ostygnie, wstawiamy do lodówki, żeby stężała.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować