Szynka pieczona w rękawie

4.48 (187 ocen)

Nie ma nic lepszego na kanapki niż domowa wędlinka:)

Składniki:



  • 1 kg szynki wieprzowej
    marynata :
    pieprz czosnkowy Prymat
    marynata klasyczna Prymat
    sól i pieprz
    papryka słodka
    ziele angielskie
    liść laurowy
    2 ząbki czosnku
    przyprawa do mięs
    olej


Wystaw ocenę:

4.48 (187 ocen)

Szynka pieczona w rękawie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na marynatę wymieszać dokładnie ze sobą. Marynatą natrzeć szynkę i odstawić do lodówki na 24 godziny.
    Szynkę włożyć do woreczka foliowego do pieczenia. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec w temperaturze 190 stopni przez 80 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować