Szynka pieczona z czosnkiem niedźwiedzim, marchewką i cebulką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Gdy nie mam czasu na przygotowywanie obiadu robię mięso w torebce do pieczenia dodając do niego ulubione składniki i w kilka chwil obiad gotowy :)

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Składniki na około 5 porcji:
    800 g szynki surowej
    duża cebula
    duża marchewka
    garść świeżego czosnku niedźwiedziego
    2 łyżeczki przyprawy do dań kucharek
    2 łyżeczki lubczyku suszonego
    2 łyżeczki gorczycy białej
    1 łyżeczka oregano
    1 łyżeczka suszonych liści kolendry
    1 łyżeczka pieprzu ziołowego
    pieprz kolorowy świeżo mielony
    2 łyżeczki mąki
    torebka do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szynka pieczona z czosnkiem niedźwiedzim, marchewką i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szynkę myjemy, osuszamy, kroimy w plastry. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w ćwiartki.
  • 2. Czosnek niedźwiedzi myjemy i kroimy w paseczki.
  • 3. Marchewkę również myjemy i kroimy w plasterki.
  • 4. Wszystko wrzucamy do torebki do pieczenia, wsypujemy przyprawy i mąkę.
  • 5. Torebkę zamykamy dołączonym do niej żaroodpornym klipsem.
  • 6. Delikatnie obracając rozprowadzamy przyprawy na mięsie, całość wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy na najniższym poziomie piekarnika w 200 st. C przez około 60 minut (ja przez 30 minut piekłam z włączonym termoobiegiem).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować