Szynka w galarecie

0 (0 ocen)

  • 20 min

Bardzo fproste i smaczne danie . Polecam !!!

  • 20 min

Składniki:

  • 8 plastrów szynki gotowanej
    $ jaja ugotowane na twardo
    ! ugotowana marchew
    4 czarne oliwi
    groszek kondensowany
    natka pietruszki
    żelatyna z przyprawami

Szynka w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 3 jaja miksujemy na pstę jajeczną,dodajemy po łyżce musztardy i łyżce majonezy/dla wzbogacenia smaku.Następnie smarujemy gotową pastą plastry szynki i zawijam je w ruloniki.Tak przygotowane plastry układamy w formie np takiej jak na obrazku.
    Pozostałe jajko kroimy na 4 części i układamy w formie,na plastry ułożyłam pokrojone oliwki i liście natki pietruszki,a po brzegach groszek i marchew.Całośćzalewamy żelatyną przygotowaną wg zaleceń na opakowaniu.Gotowe danie wstawiam do lodówki . Smacznego !!!!

Porady

Żelatynę można przygotować przed pzyżądzeniem dania,,żeby mogła już się schładzać . Danie możemy wzbogacić wedle uznania np . ogórkiem konserwowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy