Świąteczna szynka w galarecie na zimno

4.48 (200 ocen)

Wspaniała i smaczna propozycja na kolację w święta lub sylwestra.

Składniki:

  • Składniki na 2 półmiski.
    0,5 litra bulionu drobiowego
    marchew gotowana
    3 łyżeczki żelatyny
    6 plastrów szynki
    1 jajko ugotowane na twardo
    1 słoik szparag konserwowych
    natka pietruszki
    2 liście sałaty
Wystaw ocenę:

4.48 (200 ocen)

Zobacz również:

Galareta Jajko Przystawki Szynki

Świąteczna szynka w galarecie na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bulion drobiowy podgrzej. Żelatynę zalej zimną wodą (około pół szklanki wody lub zimnego bulionu), pozostaw do napęcznienia na 10 minut. Po tym czasie włóż napęczniałą żelatynę do ciepłego bulionu i mieszaj ,aż do rozpuszczenia.
    Szparaga zawijamy w plasterku szynki i układamy po 3 takie ruloniki na półmisku. Do półmiska wkładamy również z brzegu liść sałaty, ugotowaną pokrojoną w plasterki marchew i po połowie ugotowanego jajka. Na koniec delikatnie zalewamy półmisek bulionem z żelatyną. Pozostawiamy po wystudzeniu do stężenia w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Szparagi Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.98 (161 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Jajka wielkanocne - szynka w galarecie

To może cię zainteresować