Szynka z ziołami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bardzo lubię takie dania.Łatwe, ale smaczne i wykwintne.

Składniki:

  • ● 1 kg mięsa od szynki
    ● 3 łyżki oleju
    ● łyżka mąki pszennej
    ● 1/2 kostki rosołowej
    ● przyprawy: sól, pieprz, bazylia, ostra mielona papryka, oregano

Szynka z ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, kroimy w 1-cm plastry. Jedną stronę oprószamy solą, pieprzem i bazylią, a drugą – solą, papryką i oregano. Schładzamy ok. godziny.
  • 2. Każdy plaster rumienimy z obu stron na oleju. Układamy w rondlu jeden na drugim i zalewamy wodą. Wkruszamy kostkę. Dusimy 1,5 godziny, tak by mięso cały czas było zanurzone w wywarze.
  • 3. Mięso wyjmujemy. Wywar zagęszczamy mąką. Chwilę gotujemy, mieszając. Polewamy szynkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2012

Komentarze

Podobne przepisy